Vištiena su morkomis ir svogūnais lydytame svieste

Paprastas, šiltas ir jaukus patiekalas – kai norisi tikro naminio skonio be sudėtingų ingredientų. Sultinga vištiena, salstelėjusios morkos ir švelnus svogūnas lydytame svieste – derinys, kuris visada pavyksta.


Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 vištienos šlaunelės (be kaulų ir odos)
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1–2 morkos
  • 1 valg. š. lydyto sviesto (ghi)
  • žiupsnelis druskos ir pipirų
  • keli jūros dumblių lakštai (nori ar kiti) traškumui
  • kelios svogūnų laiškų plunksnelės papuošimui

Gaminimas:

  1. Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą.
  2. Suberkite smulkintą svogūną. Svogūnui šiek tiek suminkštėjus, sudedame tarkuotas morkas. Kepkite, kol daržovės suminkštės, bet liks lengvai traškios.
  3. Jas išimkite, o į tą pačią keptuvę dėkite juostelėmis pjaustytą vištienos šlaunelių mėsą.
  4. Apkepkite, kol gražiai apskrus, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Įdėkite atgal apkepintas daržoves, trumpai patroškinkite kartu.
  6. Patiekdami ant viršaus užberkite susmulkintų jūros dumblių lakštų ir žalių svogūnų laiškų.

Patarimas:
Puikiai dera su šviežiomis ir troškintomis daržovėmis.


100 g maistinė vertė (apytiksliai):
132 kcal | 11 g baltymų | 8 g riebalų | 3 g angliavandenių


🌿 Žymos:

#vištienos patiekalai, #sveiki pietūs, #namų virtuvė, #be gliuteno, #baltymingi patiekalai, #morkų receptai, #greita vakarienė, #Dalios Rojus


📍 Daugiau idėjų: www.daliosrojus.lt
💚 Harmoningas gyvenimas prasideda čia – Dalios Rojus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų