Paprastas, šiltas ir jaukus patiekalas – kai norisi tikro naminio skonio be sudėtingų ingredientų. Sultinga vištiena, salstelėjusios morkos ir švelnus svogūnas lydytame svieste – derinys, kuris visada pavyksta.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 vištienos šlaunelės (be kaulų ir odos)
- 1 vidutinis svogūnas
- 1–2 morkos
- 1 valg. š. lydyto sviesto (ghi)
- žiupsnelis druskos ir pipirų
- keli jūros dumblių lakštai (nori ar kiti) traškumui
- kelios svogūnų laiškų plunksnelės papuošimui
Gaminimas:
- Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą.
- Suberkite smulkintą svogūną. Svogūnui šiek tiek suminkštėjus, sudedame tarkuotas morkas. Kepkite, kol daržovės suminkštės, bet liks lengvai traškios.
- Jas išimkite, o į tą pačią keptuvę dėkite juostelėmis pjaustytą vištienos šlaunelių mėsą.
- Apkepkite, kol gražiai apskrus, pagardinkite druska ir pipirais.
- Įdėkite atgal apkepintas daržoves, trumpai patroškinkite kartu.
- Patiekdami ant viršaus užberkite susmulkintų jūros dumblių lakštų ir žalių svogūnų laiškų.
Patarimas:
Puikiai dera su šviežiomis ir troškintomis daržovėmis.
100 g maistinė vertė (apytiksliai):
132 kcal | 11 g baltymų | 8 g riebalų | 3 g angliavandenių
🌿 Žymos:
#vištienos patiekalai, #sveiki pietūs, #namų virtuvė, #be gliuteno, #baltymingi patiekalai, #morkų receptai, #greita vakarienė, #Dalios Rojus

📍 Daugiau idėjų: www.daliosrojus.lt
💚 Harmoningas gyvenimas prasideda čia – Dalios Rojus!